INFORMA'T · PARTICIPA · DEBATEIX · COL.LABORA · COMENTA'NS· DONA'NS LA TEVA OPINIÓ

12 de gen. 2010

NO a la desigualtat d’horaris a les biblioteques de Paterna

Paterna és un municipi on resideixen gran quantitat d’estudiants de forma dispersa en distints barris i nuclis urbans, pel que es necessita un bon servei de biblioteques a tots els barris

Amb l’arribada dels exàmens és posen de relleu les exigències dels joves de Paterna per a tenir un servei de biblioteques igualitari a tots els centres. Ara per ara aquesta igualtat no existeix, doncs la biblioteca de la Cova Gran és la única que ofereix un servei especial per a estudiants en temps d’exàmens, mentre que a l’altra biblioteca del municipi, la de la Canyada, aquest servei especial és inexistent i el reduït horari en que està oberta força als qui volen estudiar a acudir a les biblioteques dels campus universitaris o a la biblioteca de la Cova Gran, que com ens ha comentat un estudiant “està masificada en temps d’exàmens i per a agafar lloc cal acudir aviat, sinó, et quedes sense”.


L’horari d’estudis que ara, de forma especial pels exàmens, existeix a la Cova Gran es molt bo per als estudiants, però des de Joves Compromesos amb Paterna considerem que és necessari que aquest horari s’estenga també a la biblioteca de la Canyada per a que se’n beneficien també els estudiants d’aquest barri –en nombre, quasi els mateixos que a Paterna- i es redueixca així la masificació existent a la Cova Gran.


Trobem també desigualtats en l’horari habitual de les dos biblioteques: mentre a la Cova Gran l’horari de matí és de 9.00 a 14.00 i de vesprada de 17.00 a 20.00 tots els dies laborables, a la Canyada aquest temps es retalla i trobem la biblioteca tancada els dilluns de matí i la resta de dies laborables oberta un hora més tard, a partir de les 10.00 fins les 14.00 i de vesprades de 17.00 a 20.00. A més, considerem els horaris de les agències de lectura (Terramelar, Lloma Llarga i la Coma) molt reduïts.


Des de Joves Compromesos amb Paterna demanem que es corregeixca aquesta desigualtat en benefici dels estudiants de Paterna. És necessari que s’estenga el programa especial en temps d’exàmens a la Canyada i que s’amplien tant els horaris de la biblioteca de la Canyada –igualant al de la Cova Gran- com el de les agències de lectura de la resta del municipi.


Dona'ns la teva opinió mitjançant comentaris: Que et sembla la denúncia de Joves? Que et sembla l'actual horari de la biblioteca de la Canyada? Sols acudir a estudiar a la biblioteca?




Publicada:

Paterna Ahora

Hortanoticias

El Torrentí

Compromís per Paterna

1 comentari:

alejandro ha dit...

Hay otra cosa: La conexión wi-fi, aunque vayas con tu ordenador, sólo se puede usar en un tiempo limitado, que no llega a las dos horas.