INFORMA'T · PARTICIPA · DEBATEIX · COL.LABORA · COMENTA'NS· DONA'NS LA TEVA OPINIÓ

4 de gen. 2010

L'Ivaj redueix les ajudes als joves

Segons hem llegit avui al diari El País, un estudi dels pressupostos del Consell per a 2010 realitzat per la Federació de Serveis Públics del sindicat UGT revela que l’Institut Valencià de la Joventut (Ivaj) ha suprimit diverses línies de subvencions entre les que destaquen les ajudes al lloguer de vivendes i el tancament temporal d’albergs juvenils.


D’aquesta forma s’evidencia que els retalls en els pressupostos per la crisi van dirigits precisament als qui més els necessiten: els joves valencians, que ens quedem sense d’altres ajudes com les de l’emancipació.

També desapareix la línia de beques per a cursos d’idiomes per a joves treballadors (500.000€ a 2009), així com les ajudes per a equipaments d’empreses impulsades per joves (750.000€ a 2009); ajudes al voluntariat (a 2009 es destinaren 135.000 euros), i les ajudes a l’equipament de centres de formació juvenil d’àmbit local. Un altre dels retalls serà el tancament temporal (desembre a març) de tres dels sis centres de la xarxa d’albergs juvenils. A més, l’estudi del sindicat també denuncia que “la Conselleria d’Infrastructures i Transport ha rebaixat al 26% les ajudes per al transport públic comarcal”.


Aquestes vergonyoses polítiques posen en evidencia la mala gestió d’un govern que no sap oferir un bon servei públic a la societat en general i als joves en particular. Aquest retall de subvencions no van si no en contra del progrés dels joves. És en aquests moments de crisi quan més ajudes deuria oferir la Generalitat als joves, degut a les elevades taxes de desocupació dels joves al País Valencià.



Dóna’ns la teva opinió mitjançant comentaris: Que et semblen aquestes reduccions d’ajudes? Creus que les subvencions actuals són suficients? Quins serveis creus que l’Administració deuria subvencionar als joves?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Interessant article sobre la situació de les vivendes en Paterna! L'opinió de Javier Armest: http://napicolpcp.blogspot.com/2010/01/opinion-viviendas-dignas-y-asequibles