INFORMA'T · PARTICIPA · DEBATEIX · COL.LABORA · COMENTA'NS· DONA'NS LA TEVA OPINIÓ

24 de nov. 2009

Mònica Oltra a l’UV: “És el moment dels canvis, se’n se callar-se”


Mònica Oltra, portaveu del grup Comprimís a les corts i membre d’Iniciativa, ha acudit avui a l’Universitat de València per presentar la conferència El segrest de la democràcia al País Valencià i nosaltres hem estat allí per conèixer l’opinió de la diputada.
Oltra a començat la seva intervenció assegurant que “el cas Gürtel és conseqüència, i no causa com ens pretenen fer veure, dels problemes i la mala gestió del govern del PP”.
El Consell presidit per Camps ha acabat amb l’esperit de Montesquiev i la separació de poders que proposava. D’aquesta manera el govern del PP elegeix a dit als membres del Tribunal de Justicia autonòmic provocant resolucions tan esperpèntiques i favorables a Camps com l’arxiu de la causa dels trages. També impedeix la divisió necessària del poder executiu i legislatiu, doncs el grup parlamentari popular exerceix una influència “mai vista i perillosa” sobre les Corts, com es va observar amb l’expulsió de Mònica Oltra del ple per dur la samarreta de “Wanted Camps” tal i com havia exigit la “contraorden” del diputat Maluenda (PP).
Oltra també entén “molt greu el fet de tenir una presidenta de les Corts controlada directament per Camps”, de fet vora a un 15% de les propostes de Compromís són rebutjades en la Mesa de les Corts se’n se deixar oportunitat al debat Parlamentari i aquest fet ja ha segut denunciat al Tribunal Constitucional per part del grup parlamentari, ha assegurat.

Oltra ha continuat criticant l’obscurantisme del Consell i la connivència de les Corts presidides per Milagrosa Martínez, “quan vols els papers que afecten a empreses de benestar del conseller Cotino o a les fundacions del senyor Blasco -amb participació pública, clar-, i així moltes partides dels diners públics que no es poden fiscalitzar, no te les donen perquè no ho consideren d’interès públic”. “I el que passa es que quan un no te control, tendeix a extralimitar-se, que es el que li ha passat a Camps”. Així ha passat amb la Formula 1, que “ha costat 90 milions d’euros quan un centre de salut val 3 milions, un institut 6 o una escola 4 i mig. Açò és vergonyós”. “A més, som la única comunitat amb més deute que pressupost”. “Ara per ara es obscè fer una política d’escaparat quan la realitat que viu la ciutadania és un altra”.

“Però”, a assegurat, “ara ja els tenim contra les cordes. Ens hem de posar a recuperar la democràcia que ens han furtat entre totes i tots, la gent del carrer”.
“Vuic un País Valencià que no hem done vergonya com aquest. Anime a la gent a fer militància ciutadana. És el moment de la paraula, el moment dels canvis, se’n se agressivitat, però se’n se callar-nos”.

El públic ha preguntat per les possibilitats reals de canvi, i Mònica Oltra a contestat que ella és optimista i creu en que aquest és el moment. Considera que està fent la feina i que ara “la situació és dràstica i la feina s’ha de fer entre tots, des del carrer”.


Dona'ns la teva opinió mitjançant comentaris: Que et sembla el que ha dit Mònica Oltra? També penses que és el moment del canvi? Com creus que deguem enfrontar aquest moment? Com valores el paper de l'oposició en l'actualitat? Quina oposició penses que cal exercir front al govern del PP?

1 comentari:

Maria ha dit...

Crec que amb una politica diferent, imaginativa i amb propostes com esta fent Compromis a les Corts, i no amb una discurs com fa el PSOE, una mica "ranci@ i a "cavall" del PP. Crec que els dos grups majoritaris tenem molt a callar i que Compromis es un projecte, amb sentit i amb futur. JA ESTA BE DEL TEMA DEL BIPARTIDESME I EL VOT UTIL.
REIVINDIQUEM A LES MINORIES QUE TENEN MOLT A DIR I A FER.
Les dos diputades d'Iniciativa estan donan una bona llico als diputats i diputades a les Corts..."que tomen nota", que el i les votant estiguen ben alerta....LA POLITICA NECESITA CANVIAR.