INFORMA'T · PARTICIPA · DEBATEIX · COL.LABORA · COMENTA'NS· DONA'NS LA TEVA OPINIÓ

25 de nov. 2009

Dia Internacional Contra la Violència de gènere.


Joves Compromesos amb Paterna es vol sumar en un dia com avui al rebuig a la violència contra les dones. Des de Joves entenem que al llarg dels últims anys s’ha avançat molt en la igualtat entre homes i dones i en la lluita contra la violència de gènere, però encara ens queda camí per recórrer.

La presència continua del debat sobre igualtat i violència contra les dones als mitjans de comunicació, les lleis i altres iniciatives legislatives fan molt, però res podem aconseguir si no ens involucrem en buscar el fi d’aquesta lacra social. I en la fenia de cada u per aconseguir major igualtat ha d’estar la no tolerància en el carrer o amb el grup d’amics d’arguments masclistes o actituds que vagen en detriment de les dones, entre d’altres. Cal recordar, que segons dades molt recents, les opinions dels joves espanyols no són tan positives com deurien ser-ho front a la violència de gènere i són més pròpies dels residus d’altres generacions. Hem de lluitar front als qui pensen o justifiquen que els homes estan per damunt de les dones.

Aprofitem un dia com avui per fer referència a aquesta aposta per la igualtat, però el compromís contra la violència de gènere el tenim sempre.

Animem a tots i totes les joves a participar en actes com el que avui es celebra a Paterna rebutjant la violència de gènere i en memòria de les seues víctimes: A les 18.30 hores Concentració a la Plaça del Poble, a continuació lectura del Manifest a la porta del Ajuntament.

En un dia com aquest recomanem la lectura d’un conte per la igualtat i que pretén transmetre la idea de que es pot trobar la felicitat encara que no seguim els estereotips de la felicitat que ens han venut: “La cenicienta que no quería comer perdices”


Dona'ns la teva opinió mitjançant comentaris: Que et semblen les polítiques d'igualtat i front a la violència de gènere que estan duguent-se a terme? Penses que tenen l'efecte esperat? Creus que hi ha igualtat a la societat espanyola? I a Paterna? Que et pareix el conte?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Encara queda moltíssim per fer quant a la igualtat. Encara que hi ha gent que no entén la raó de ser del feminisme hui, queda molt camí per guanyar: sous, maternitat, violència de génere... Lo pitjor de tot és que moltes dones (i homes) joves han interioritzat el masclisme dominant i són igual de retrógrads que les generacions anteriors