INFORMA'T · PARTICIPA · DEBATEIX · COL.LABORA · COMENTA'NS· DONA'NS LA TEVA OPINIÓ

23 de des. 2009

Bous, cultura o maltracte animal?

Recentment ha arribat al Parlament de Catalunya una Iniciativa Legislativa Popular que reclama l’abolició de les corregudes de bous. Aquesta proposta, elaborada per plataformes antitaurines i signada per més de 180.000 ciutadans, ha segut acceptada a tràmit i ara serà debatuda pels diputats fins que s’arriben a un text final que es votarà finalment.


La raó principal que exposen les plataformes antitaurines per a acabar amb aquest tipus de celebracions és l’oposició al maltracte animal, mentre que els protaurins consideren que acabar amb les corregudes de bous és acabar amb la cultura.


Cal recordar que, si s’aprova, Catalunya no serà la primera Comunitat antitaurina, doncs una llei similar ja està vigent des d’anys arrere a Canàries.


També hi ha municipis com Paterna on s’han aprovat normes que aboleixen el maltractament animal i les celebracions que el fomenten, com ara els bous al carrer, celebrades fins fa uns anys al nostre municipi.


Als últims anys aquest debat va ser obert de nou per l’actual alcalde de Paterna, doncs va sotmetre a referèndum una norma ja establerta -no acabem de saber molt bé amb quin propòsit-, i va rebre un fort rebuig, sent més d’un 68% dels votants els que digueren NO als bous al carrer.


Des de Joves Compromesos amb Paterna apostem per la diversió se’n se sofriments, i per tant creguem que una societat moderna i democràtica no pot permetre el maltractament als animals. Pensem que iniciatives com aquestes ajuden a avançar en la construcció d’una societat respectuosa. Ara bé, aquest és un tema candent a l’actualitat, doncs hi ha qui considera aquestes lleis com una forma d’acabar amb les tradicions espanyoles.


I vosaltres, què penseu?


Dóna’ns la teva opinió mitjançant comentaris: Que et sembla la iniciativa de Catalunya? Què creus que és més important, el respecte als animals o la tradició històrica? Què et sembla la legislació en aquest terme que hi ha a Paterna? T'agrada la vinyeta d'El Roto?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Está genial esta iniciativa por parte de los catalanes, y también que en Paterna no haya "cultura" taurina.
Y yo tengo una duda que a ver si alguno me puede aclarar, estas propuestas son aceptadas como válidas y como a tener en cuenta por el gobierno de cada comunidad autónoma, ¿no?. Entonces en Cataluña se ha aceptado valorarla por que así lo ha querido su gobierno, cosa que con el Partido Popular aqui (comunidad valenciana) no se podría dar,¿es así?.

Anònim ha dit...

Realmente es genial la iniciatva. Viva la diversión, pero sin maltrato, ni animales ni cualquier otra cosa.

Lo que dices no es exactamente así. Una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) se puede presentar en cualquier parlamento con un número de firmas concreo (desconozco cual es la cantidad en valencia, pero a nivel de España son 500.000 firmas), y una vez presentado algún diputado (del partido que sea) debe encargarse de que progrese en el parlamento, es decir, negociar para que sea aceptada por una mayoría teniendo en cuenta lo que había propuesto la ciudadanía. Es algo complejo, pero depende de los votos de los parlamentarios, no del gobierno de turno. Lo que pasa es que en la Comunidad Valenciana los del PP tienen mayoría y por tanto se opondrán, a la hora de la votación, a propuetas de este tipo.

Aunque desde mi punto de vista el hecho de llegar a que se debata en el parlamento es suficiente, pues al menos se escucha la voz de los ciudadanos.

Anònim ha dit...

BOUS: NI ART NI CULTURA, TORTURA!