INFORMA'T · PARTICIPA · DEBATEIX · COL.LABORA · COMENTA'NS· DONA'NS LA TEVA OPINIÓ

7 de març 2010

Censura intolerable

El passat dijous la Unió de Periodistes Valencians va presentar al museu valencià MUVIM una exposició amb les imatges del resum de l’any 2009, com ja és tradició des de fa set anys.

Un dia després de la inauguració de l’exposició, el MUVIM (depenent de la Diputació de València) va retirar totes les fotografies de la secció de política i algunes de la secció de societat, referents, la majoria, a la trama Gürtel i la crisi política que és viu a València.

“Tenim la sensació de que algú està intentant esborrar part de la història i és un acte de censura intolerable en qualsevol democràcia, més per a nosaltres, la Unió de Periodistes, que vetllem per la llibertat d’expressió”, va assegurar el president de la Unió de Periodistes. Totes les imatges que apareixien han segut prèviament publicades en premsa.

Aquest acte de censura no és més que un fet vergonyós que ens recorda a règims del passat. La decisió de suprimir l’exposició, a una societat amb els mitjans de comunicació com els actuals, no fa més que ridiculitzar als qui han fet la censura i reforçar la difusió de les imatges.

Pots vore totes les imatges “censurades” de l’exposició del MUVIM fent click ací.


Dona'ns la teva opinió mitjansant comentaris: Que et sembla aquest acte de censura? Creus que amb aquest fet s'ha donat major rellevància a les imatges? Quina opinió et mereixen les imatges censurades?

1 comentari:

X ha dit...

Estes fotos estaven en l'exposició?
La del passeig en ferrari de Camps i Rita amb l'Alonso i la de l'estelada davant del rei i de Camps:
http://files.nireblog.com/blogs/jlmarzo/files/camps-ferrari.jpg

http://www.directe.cat/imatges/rei-estelada.jpg

Si és així, tant El País, Levante com Cuatro les han censurat. Què els diferenciaria del PP valencià?