INFORMA'T · PARTICIPA · DEBATEIX · COL.LABORA · COMENTA'NS· DONA'NS LA TEVA OPINIÓ

10 de juny 2010

"Cumpliu l'horari de la biblioteca acordat"

Un nombrós grup de joves s'ha concentrat a les 7 de la vesprada a les portes del Centre Social de la Canyada per exigir que es compleixi amb l'horari especial d'exàmens aprovat en el ple de l'Ajuntament.


Rere una pancarta en la qual es podia llegir "Compliu l'horari de la Biblioteca aprovat" els joves han reclamat que la Regidoria de Cultura compleixia l'acord i no deixe passar més temps, ja que això va en contra dels seus estudis.


El ple de l'ajuntament va aprovar el gener de 2010 una moció amb el suport de tots els grups polítics en la qual es decidia equiparar l'horari d'exàmens de la Biblioteca de la Canyada amb el de la Cova Gran, és a dir, de 9 h a 22 h de dilluns a diumenge. Això no s'està complint, doncs només s'ha ampliat l'horari de 20 h a 22 h durant tota la setmana i el mateix horari als caps de setmana, però continua obrint-se a les 10 del matí, estant tancada els dilluns al matí i tots els dies de 14 h a 17h.


Un membre de Joves Compromesos, el grup convocant, ha ressaltat en la lectura del manifest que "ha quedat demostrada la necessitat d'un bon horari per a la biblioteca de la Canyada és una realitat, entre altres coses, perquè hi ha molts joves que l'omplen dia a dia, perquè la Cova Gran queda lluny i és xicoteta per a tots els estudiants que hi ha a Paterna i, a més, no és fàcil desplaçar-se des d'ací".


A més, molts dels presents en la concentració han presentat instàncies per Registre d'entrada sol·licitant que es compleixa la moció de forma immediata.


És decebedor que el nostre Ajuntament no haja complit amb les seves obligacions aprovades en el ple encara quan van recolzar aquestes mesures amb els vots de l'equip de govern i que ara intenten regatejar amb l'horari de la biblioteca necessari per als joves. No ens serveixen les excuses que no hi ha pressuposat per complir-lo, ja que quan es van aprovar aquestes mesures ja es va tenir en compte el seu cost i alhora si que disposen de diners per a altres menesters de menor importància.


Quantes vegades escoltem els joves la necessitat de treure bones notes o ser estudiosos, però amb actituds com aquesta es reflecteix el poc interès per donar-nos facilitats a l'hora d'estudiar.


Per tot això, el grup de joves concentrat he decidit que no cessarem en el nostre intent per aconseguir que es compleixca amb l'aprovat i realitzaré més protestes si és necessari per impedir que el que es va aprovar en el ple no quede en paper mullat, ja que es governa a cop d'accions i no de titulars.